6 tipů, jak si vánočně osvětlit terasu či zahradu

Máte rádi vánoční atmosféru? Pak si ji můžete snadno vykouzlit i na své terase, a to s pomocí venkovního osvětlení. Mám pro vás totiž několik tipů, jak si svou zahradu svátečně rozzářit.




Terasa a zahrada jsou centrem dění především od jara do podzimu. V zimním období už na ní sice tolik času netrávíme, ale stále si ji můžeme užívat, i kdyby jen pohledem z pohodlí domova.
Můžeme si ji totiž citlivě dotvořit a jednotlivé prvky zahrady zdůraznit venkovním osvětlením. A když se pak po setmění terasa rozzáří desítkami vánočních světýlek, dýchne na nás ta pravá kouzelná atmosféra Vánoc.

Spolu s odborníky z české firmy HOLAS Lighting, kteří se na venkovní osvětlení zahrad a teras specializují, jsme pro vás připravili tipy na vánoční LED osvětlení zahrady třeba už pro ten letošní Advent.

Světelné LED řetězy vdechnou vaší terase vánoční kouzlo

Vánoční LED řetězy dávají prostor vaší fantazii a kreativitě. Dají se s nimi ozdobit nejen stromky v zahradě, ale také konstrukce pergoly. Světelný řetěz můžete svěsit nebo obmotat kolem nosných sloupů a také zvýraznit linii zastřešení.


Vánoční osvětlení s jednoduchou instalací a bohatým efektem

Obmotat pravidelné smrčky a jedličky běžnými LED řetězy je jednoduché. Jak ale osvětlit nepravidelný stromek jako bývá borovice, nebo třeba převislá bříza? Použijte vánoční LED osvětlení, jehož jednotlivé prameny jednoduše svěsíte shora ze stromku. Tím vytvoříte rovnoměrný a bohatý světelný efekt. 


Netradiční světelné prskavky rozzáří záhon u terasy nebo osázené květináče

Do záhonu v blízkosti terasy nebo do venkovních květináčů si můžete zapíchnout set dekorativních svítidel Firework. Přes den jsou svítidla téměř neviditelná a večer vás upoutají svým hravým vzhledem. Tato svítidla se dodávají i v solárním provedení.



S vánočním osvětlením na baterie můžete dekorovat bez omezení

Na osvětlení menších stromků v blízkosti terasy, truhlíků nebo ozvláštnění vánočních dekorací, jako jsou věnce a lucerny, v místech bez přívodu elektrické energie je ideální osvětlení na baterie. Většina bateriového osvětlení je vybavena časovačem, takže se o jejich provoz nemusíte starat a budete si jen užívat vánoční pohodu.
Efektně vypadá světelná síť na baterie, kterou můžete jednoduše umístit třeba na levandulový keř u terasy.


Multifunkčním dekorativním osvětlením na baterie v zimě nazdobíte stromek v květináči na terase a v létě jej použijete jako dekorativní osvětlení slunečníku.

 


Máte u terasy menší převislý stromek? I ten se dá nazdobit vánočním řetězem na baterie.


A trochu technických doplnění na závěr.

LED svítidla jsou energeticky úsporná, a proto se nemusíte obávat vysoké spotřeby. Díky praktickému časovači si navíc snadno nastavíte i jejich zapnutí a vypnutí, a nemusíte se tedy o jejich ovládání denně starat. V klidu tak můžete jít spát bez obav, že je zapomenete vypnout a budou zbytečně svítit celou noc.

Nezapomeňte na bezpečnost

Ať již si zvolíte jakýkoliv typ osvětlení, vždy dbejte na to, aby se jednalo o zařízení určené pro exteriér. Takové musí totiž splňovat náročnější kritéria a být odolné vůči vnějším faktorům, jako je prach a voda. Toto představuje označení stupně IP, kdy IP00 znamená chybějící ochranu, zatímco např. IP69 představuje úplnou ochranu. Pro lampy umístěné pod stříškou, jako jsou pergoly, balkony či altány, postačí IP43. Tam, kde může na zařízení šikmo stříkat voda, a jsou tedy vhodné právě do zahrad, kde jsou vystaveny dešti či sněhu, se pak hodí ty s označením IP44.

Proto je dobré vybírat u osvědčených dodavatelů, kteří mohou zaručit kvalitu, bezpečnost a životnost výrobku.


Pokud vás naše tipy zaujaly, všechna ve článku zmíněná i další venkovní LED svítidla najdete v nabídce českého e-shopu led-zahrada.cz.

Další článek na téma osvětlení:
Úsporná zahradní osvětlení


Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana