Dřevěné terasy Technideck® – ucelený systém pro stavbu terasy, kde vše do sebe přesně zapadá

Pokud se nějaký koncept osvědčí, je nasnadě v něm dále pokračovat ba ho dokonce dále rozvíjet. Stejně tak přistoupila lucemburská společnost Vetedy ke svému jedinečnému systému pro skryté uchycení prken, které si v roce patentovala pod označením Softline® v roce 2001 pro dřevěné terasy a v roce 2011 její obdobu pro dřevěné fasády (systém Techniclic®). Poté, co si oba systémy oblíbili zákazníci po celém světě a prokázaly svou dlouholetou trvanlivost a odolnost, rozhodla se jít s vývojem dál a letos představuje novinku – terasový systém Technideck®.

Terasa Technideck umožní vyniknout přirozené kráse kresby dřeva


Komplexní terasový systém, kde do sebe vše přesně zapadá

V případě Technidecku® se již nemluví pouze a způsobu uchycení terasových prken. Ale doslova o celém komplexním terasovém systému. Zahrnuje totiž vše, co je pro instalaci terasy potřeba – rektifikační terče od partnerské belgické společnosti Buzon, které podpírají celou terasu a které umožňují vyrovnání nerovností v podkladu a úpravu spádu; hliníkové kolejnice tvořící podkladní konstrukci terasy; klipy pro skryté uchycení prken; vrchní dřevěná terasová prkna a také příslušenství pro řešení svislých čel terasy apod.

Celý systém je navíc propracován do nejmenších detailů tak, aby do sebe vše přesně a snadno zapadalo.  Kolejnice se jednoduše nacvaknou na hlavu rektifikačního terče. Díky tomu, že jsou klipy Technideck® v kolejnicích již předem nachystány, stačí prkna už jen nasadit. To šetří čas při instalaci a tudíž i vaše peníze.

Technideck je patentovaný komplexní systém pro stavbu dřevěných teras

Technideck® umožňuje snadnou instalaci i demontáž prkna bez jeho poškození

Systém Technideck® navazuje na dřevěné terasy Softline® co se týče řešení skrytého uchycení terasových prken zespodu na kompozitní klipy. U obou systémů se terasové prkno, ve kterém je na spodní straně předem nachystána přesně vyfrézovaná drážka, jednoduše na klipy nasadí. Klipy Softline®, a tedy i Technideck®, umožňují nejen velmi rychlou a přesnou instalaci prkna, ale také jeho snadnou demontáž bez byť minimálního poškození prkna. Prkno tak můžete snadno vyjmout, pokud potřebujete přístup k výpusti pod terasou nebo vám pod ni něco zapadne, a následně jej opět vrátit na své místo. Malý mezerník na klipu zajišťuje pravidelné a jednotné mezery mezi prkny. Ty jsou potřebné jak pro odvod vody a odvětrání terasy, tak pro případné změny objemu prkna při větší změně vlhkosti.

Drážka na spodní části prkna přesně zapadá na klipy Technideck


Povrch terasy je krásně hladký, bez třísek a zcela bezpečný i naboso

Systém skrytého uchycení zespodu má navíc velmi významnou přednost i z pohledu nás –  zákazníků a budoucích uživatelů terasy. Na rozdíl od klasického systému montáže venkovních teras tu totiž vůbec nedochází k narušení prken navrtáním. Povrch terasy je krásně hladký a bez třísek, bezpečný i pro chůzi naboso. To ocení především rodiče malých dětí. Nebo pokud plánujete terasu k bazénu.

Čistý design terasy nenarušují ani pravidelné řady hlaviček vrutů, které jsou tak typické pro klasickou montáž teras.

Při instalaci nedojde k narušení povrchu prken


Materiály té nejvyšší kvality zaručují dlouhou životnost

Ať již jde o rektifikační terče, hliníkové kolejnice, kompozitní klipy či samotná terasová prkna, vše je vyrobeno z vysoce kvalitních materiálů. Tím je zaručena dlouhá životnost a vysoká užitná hodnota, a tedy i návratnost vyšších pořizovacích nákladů na takovou terasu.


Odolné dřevo s krásnou kresbou, která vynikne díky většímu formátu prken

Přestože je kvalita celé stavby, včetně podkladní konstrukce klíčová pro budoucí spokojenost s terasou, to, co bude viditelné po další desetiletí, budou samotná dřevěná terasová prkna. I zde Technideck® přichází s novinkou. Tím jsou tři nové druhy terasových prken a také nový, širší formát, na kterém ještě více vynikne přirozená krása a kresba dřeva. Tím, že byly vybrány velmi stabilní a kvalitní dřeviny, jako padouk, bambus C-TECH a termojasan, bylo možné nabídnout profily o šířce 150 mm

Tyto materiály zaručují vysokou odolnost a dlouhou životnost i bez potřeby ochranných nátěrů. V případě nenatření je pouze potřeba počítat s postupnou zcela přirozenou změnou barevnosti, kdy se přírodní barvivo vyplaví a prkna se zbarví do šedého odstínu. 

Dřevěná terasa Technideck z Bambusu C-TECH v šíři 150 mm

Propracovaný systém myslí i na okrajové části terasy

Systém řeší i častý problém realizačních firem, a tím jsou okraje terasy a schody. Díky příslušenství je možné plynule napojit kolejnice pod úhlem 90° a pokračovat v terase i ve vertikálním směru. To umožňuje snadné a hlavně vzhledově pěkné vytvoření svislého čela či schodů.

Díky příslušenství není zakrytí svislého čela terasy žádný problém

Pokud tedy plánujete stavbu terasy, jistě stojí tento sice nový, ale do značné míry již i osvědčený systém, při výběru zvážit. 


Použité fotografie jsou od společnosti Vetedy a Fasády&Terasy, s.r.o..

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana