Návod, jak postavit fidget spinner z Lega

Fidget spinnery z Lega

Co si budeme povídat. Pokud máte děti školou povinné, asi už tušíte, co to fidget spinner je. Já ho z počátku nazývala "točítko" a i mne děti nakonec uprosily, abych jim ho koupila.

Mnohem více nás však nadchla myšlenka, že si lze postavit fidget spinner doma z kostiček Lega. V tu chvíli se přesouváme do kreativní zábavy a pochopení logiky hračky, s možností testování různých druhů spinnerů a soutěžení, který model fidget spinneru z Lega se bude točit lépe a déle.

A tak vznikly pod rukama mé dcerky i tyto dva spinnery s dívčím designem.

Jak jsme tyto fidget spinnery z Lega vyrobily? Zde je obrázkový návod na fidget spinner z Lega:


Prostřední část s rameny:






 Vrchní díl (obložení žlutými a růžovými ploškami je jen dekorační, nemá vliv na funkci):




Spodní díl (opět obložení růžovými ploškami je jen dekorativní):




Na spodní díl nasadíme část s rameny a na ni vrchní díl:


Je hotovo a můžeme točit ;-)


Barevnosti a obměnám se meze nekladou. Použijte dílky takové, jaké máte, pokud nenarušíte logiku mechanismu. Testuje a zkoušejte :-) To je na tom ta největší zábava.

Co se týče točení, tento větší fidget spinner z Lega se točí velmi dobře, ale pochopitelně se nevydrží točit tak dlouho, jako spinner koupený v obchodě. Ale při jeho sestavování děti alespoň zapojí fantazii a představivost.

Stavění a točení zdar!


Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Linkbuildeři prosím čtěte!!
Pokud máte zájem o zpětný odkaz ve článku či komentáři, prosím ozvěte se mi předem přes e-mail krasnebydleni.dn @ gmail.com. Spolupráci jsem otevřena!
Zcela umělé anonymní komentáře mající evidentně za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana