Náušnice klipsy - návod na výrobu


Náušnice klipsy - vlastní výroba
Náušnice klipsy z látkové kytičky a korálků
(Aktualizováno 15.8.2017)

Možná máte dceru, stejně jako já. ;-) A možná, pokud jste jí nenechali propíchnout ouška jako malé, se také dostanete do situace, kdy začne tesknit po náušnicích.
Vzhledem k tomu, že v naší rodině se propichování uší moc nenosí, jsem hledala řešení (i kdyby alespoň dočasné), jak její touhu po náušnicích uspokojit a přitom nemuset hned běžet a uši nechávat propíchnout. A tak jsme přišly na klipsové náušnice.

Protože jsme děvčata tvořivá, nenechaly jsme to pouze na kupovaných hotových klips náušnicích (navíc ty, které se nabízely, byly buď "miminčí" nebo "dospělácké"), ale začaly jsme si jednoduché dětské náušnice klipsy tvořit samy. První byly opravdu extrémně jednoduché - na zakoupený náušnicový klips jsme přilepily vhodnou ozdobičku (plastový nebo skleněný kabošon).
Pak už jsme pokročily k vlastní výrobě ozdoby pro klips náušnice.

Vždy je nutné brát v potaz průměr klipsu a tedy i průměr kabošonu či ozdoby, aby byla plocha klipsu dostatečně zakrytá. Proto je lepší i koupit menší průměr klispu (např. 12 mm). Také je dobré vyzkoušet, jestli klips příliš netlačí. Některé jsou pevnější, některé méně.

Klips náušnice s růžovou kytičkou (kabošonem)

Náušnice klipsy s kabošonem - kytičkou

Klipsové náušnice se skleněným kabošonem (motýlci)

Náušnice klipsy se skleněným kabošonem - motýlci













Návod na výrobu klips náušnice zdobené korálky

Materiál na výrobu klips náušnic











Na výrobu těchto klipsových náušnic jsem využily:
1) 2 náušnicové klipsy o průměru 12 mm
2) korálky (rokajl) - 2 x (7+1 korálek)
3) 2x látkovou kytičku, která se prodává v pásu jako stužka
4) jehlu a nit
5) lepidlo na bižuterii

Do středu kytičky jsme zvolily výraznější barvu korálku.
Šijeme ozdobu pro klips náušnice
Okolí jsme pak obšily sedmi světlejšími průsvitnými korálky. Každý korálek jsem nejprve přišila samostatně, aby byl postavený na správném místě a na závěr jsem světlými korálky protáhla ještě dokola nit a stáhla, aby pěkně držely tvar kruhu.


Pak již stačí bižuterním lepidlem přilepit na náušnicový klips.

doma vyrobená klips náušnice
















Dcerka byla z nových náušnic na klipsy nadšená a její stesk po náušnicích byl (minimálně dočasně) uspokojen. Doufám, že se naše klips náušnice líbí i vám. Pokud máte vlastní zkušenost či nápady, přidejte do komentáře ;-).

Doplnění srpen 2017:

Klipsové náušnice se závěsem

Další variantou klipsových náušnic, které jsme si vytvořily, byly tyto se "závěsem". Na ně jsme potřebovaly klips se závěsným očkem.
Jedny jsme vyrobily z dětských korálků, které jsme naplocho bižuterním lepidlem nalepily přímo na plošku klipsu. A na klasický závěsný drátek, který se používá i při výrobě normálních náušnic, jsme navlékly další korálky a zavěsily do očka.


Obdobně vznikly další náušnice z rokajlu laděného do modra. Srdíčko/kolečko na plochu klipsu jsem předem ušila, což bylo pracnější, a pak až nalepila na klips.




Další návody na tvoření z mého blogu, které by se vám mohly líbit:
Návod na výrobu látkové květiny z organzy
Návod na dětskou klučičí pletenou čepici se šálou
Jak ušít čepici? Návod na fleecovou čepici ušanku
Jak vyrobit látkového pavouka na kostým
Snadný návod jak ušít penál na pastelky nebo fixy - nejoblíbenější návod na mém blogu ;-)
Návod na výrobu třásní pro roztleskávačky







Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Linkbuildeři prosím čtěte!!
Pokud máte zájem o zpětný odkaz ve článku či komentáři, prosím ozvěte se mi předem přes e-mail krasnebydleni.dn @ gmail.com. Spolupráci jsem otevřena!
Zcela umělé anonymní komentáře mající evidentně za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana