Recept na tvarohové ovocné knedlíky s třešněmi


Obrázek třešňové knedlíky z tvarohového těsta
Třešňové knedlíky z tvarohového těsta

Pokud jste jako my měli letos větší úrodu třešní, jistě přišly na pořad dne i třešňové knedlíky.
Některé kuchařky dávají přednost kynutému těstu na ovocné knedlíky, ale u nás se tradují třešňové knedlíky z tvarohového těsta.

Recept na tvarohové ovocné knedlíky (tentokrát třešňové)

Co potřebujeme na tvarohové těsto:
1x "vaničkový" tučný tvaroh (250 g)
1 vejce
300 g polohrubé mouky
špetka soli
(lze přidat maličko prášku do pečiva pro větší nadýchanost)

Pokud nemáte tvaroh vaničkový, můžete pochopitelně použít klasický měkký tvaroh balený. Potom je ale potřeba upravit množství mouky, případně přidat trochu mléka, aby bylo těsto vláčnější. Někdo přidává trochu másla - záleží, jestli máte tvaroh tučný nebo s nižším obsahem tuku. My máslo nepřidáváme.
Pokud byste neměli dostatek polohrubé mouky, lze částečně nahradit hrubou moukou, hrubou krupicí, někdo dokonce používá i strouhanku.
Co do množství - z jednoho tvarohu je to porce cca pro 2 dospělé osoby, ale záleží na tom, jací jste jedlíci :-).

Třešně zpravidla balíme po 3ks/ovocný knedlík a vaříme v osolené vodě 8-10 minut (až ovocné knedlíky vyplavou na povrch, ještě malou chvilku povaříme).

Dochutit se třešňové knedlíky dají na talíři různě. Mohu doporučit tvaroh nebo namleté lískové oříšky, pochopitelně s cukrem ;-). Obě kombinace dochucení třešňových knedlíků z tvarohového těsta jsou vynikající.

Stejné tvarohové těsto na ovocné knedlíky můžete použít i pro jiné ovoce. Velmi dobré jsou například jablečné knedlíky z tvarohového těsta sypané skořicí a cukrem, tvarohové knedlíky s meruňkami, jahodové knedlíky nebo pikantnější višňové knedlíky.

Doufám, že si pochutnáte stejně tak, jako my...

Dobrou chuť!



Recepty blogu Krásné Bydlení:


(ve tvaru kočky, srdce aj.)

(Třešňové knedlíky)




Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Linkbuildeři prosím čtěte!!
Pokud máte zájem o zpětný odkaz ve článku či komentáři, prosím ozvěte se mi předem přes e-mail krasnebydleni.dn @ gmail.com. Spolupráci jsem otevřena!
Zcela umělé anonymní komentáře mající evidentně za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana