Styl Bydlení 1: Krásně bydlení ve stylu Provence

Pokud chcete vdechnout svému bydlení uvolněnou, poklidnou atmosféru plnou slunce a pohody, pak je bydlení ve stylu francouzské Provence ideální volbou.

Tento venkovský styl jihovýchodní Francie je inspirován letním sluncem, voňavou levandulí a výtečným francouzským vínem.


Nábytek ve stylu Provence

Pro styl Provence jsou typické jemné krémové barvy a kvalitní masivní dřevo, spíše než lamino. Nábytek by měl být selského typu, ideální je kombinace různých solitérů v ladících barvách. Nevadí ani, když je nábytek trochu odřený nebo má patinu.
Nábytek volte ve světlých odstínech jako jsou bílá, krémová, vanilková, šedá, zelená nebo modrá. Vhodná je i kombinace s přírodním dřevem.

Podlahy a obložení v přírodním stylu

Pro Provence je typické použití kamene a masivního dřeva. Kámen proto můžete využít i pro obložení stěn. Na podlahu jsou vhodná buď masivní selská prkna nebo dlažba z cihel či kamene, v teplých, zemitých odstínech.

Dekorace ve stylu Provence

Rustikální kouzlo tohoto stylu dovršíte použitím vhodných něžných detailů v podobě bytového i kuchyňského textilu v tradičních barvách a vzorech. Textil by měl být buď jednobarevných nebo s drobnými vzory květin, a to v barvách od světle modré, přes starorůžovou až okrovou, světle žlutou či zelenou.

A co je pro Provence snad nejtypičtější, je všudepřítomná jemně fialová barevnost a vůně levandule. Ta je hojně využívána ať již jako vzor na dekoracích nebo sušená (či v lepším případě i čerstvá) pro provonění celého interiéru.

Dekorace, bytové doplňky a dokonce i nábytek lze sehnat v celé řadě obchodů a e-shopů i u nás v České republice.

Ačkoli se bydlení ve stylu Provence nehodí do každého interiéru, jeho obliba díky příjemné atmosféře, kterou prostoru vdechne, stále roste.

Nechte se inspirovat i vy...


Související články Blogu:





Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana