Recepty 1: Francouzská cibulačka

Pokud si zařídíte bydlení ve stylu Provence, jistě nemáte z Francie rádi jen styl života a bydlení.  Francie je známá i svou vynikající kuch...

Pokud si zařídíte bydlení ve stylu Provence, jistě nemáte z Francie rádi jen styl života a bydlení. Francie je známá i svou vynikající kuchyní. 

Co takhle si uvařit tradiční francouzskou polévku?


Francouzská cibulačka zapečená se sýrem a krutony


Suroviny:

  • 2 bílé cibule
  • kousek másla
  • 0,5 dcl bílého vína
  • kuřecí vývar
  • špetka tymiánu
  • sůl a pepř
  • šálek strouhaného ementálu
  • bílá bageta


Postup:
Nahrubo nakrájenou cibuli zlehka restujeme na másle, přidáme tymián, přilijeme bílé víno a dále pomalu restujeme. Cibule restujeme zlehounka, aby se z ní pomalu uvolňoval cukr, který obsahuje. Tento cukr lehce zkaramelizuje, čímž se docílí žádané hnědavé barvy polévky.
Když se víno vyvaří, zalijeme cibuli kuřecím vývarem.
Polévku dochutíme solí a pepřem.
Do ohnivzdorných polévkových šálků rozdělíme porce polévky, zasypeme opečenými toustíky a strouhaným sýrem.
Zhruba 10 minut zapékáme v troubě a na závěr ozdobíme snítkou petrželky.

Tip: Při přípravě této polévky je potřeba postupovat krok za krokem a pomalu.


Mohlo by Vás také zajímat

0 komentářů

Flickr Images